SEARCH

ICC ODI Team of the Year(in batting order)

Virender Sehwag (India)

Chris Gayle (West Indies)

Kevin Pietersen (England)

Tillakaratne Dilshan (Sri Lanka)

Yuvraj Singh (India)

Martin Guptill (New Zealand)

MS Dhoni (India) Wicket Keeper and Captain

Andrew Flintoff (England)

Nuwan Kulasekara (Sri Lanka)

Ajantha Mendis (Sri Lanka)

Umar Gul (Pakistan)

12th man: Thilan Thushara (Sri Lanka)

ICC Test Team of the year(in batting order)

Gautam Gambhir (India)

Andrew Strauss (England)

AB de Villiers (South Africa)

Sachin Tendulkar (India)

Thilan Samaraweera (Sri Lanka)

Michael Clarke (Australia)

MS Dhoni (Inda) Wicket Keeper and Captain

Shakib Al Hasan (Bangladesh)

Mitchell Johnson (Australia)

Stuart Broad (England)

Dale Steyn (South Africa)

12th man: Harbhajan Singh (India)

ICC CHAMPIONS TROPHY 2009 - Facts and Figures

1 . Who is the Highest Wicket Taker in ICC Champions Trophy 2009?
Parnell(South Africa) 11/196 in 3 matches

2. Who is the Highest Run Scorer in ICC Champions Trophy 2009?
Ponting(Australia) 288 in 5 matches

3. Which cricketer scored the Highest Individual runs in ICC Champions Trophy 2009?
Smith(South Africa) 141 runs in 134 balls against England comprising 16 four's

4. Which Bowler has the Best Bowling figures in ICC Champions Trophy 2009?
Parnell(South Africa) 8 overs 5/57 against New Zealand

5. Which country scored the Highest Team Total in ICC Champions Trophy 2009?
England, 323/8 in 50 overs at 6.46 runs per over against South Africa

6. Who is the Youngest player in Champions Trophy 2009?
Mohammed Aamer, 17 years(Left-hand Batsman and Left-arm fast-medium)

7. Who is the Oldest Player in Icc Champions Trophy 2009?
Sanath Jayasuriya, 40 years(Left-hand Batsman and Slow left-arm orthodox)

8. Which bowler had the Best Economy Rate in ICC Champions Trophy 2009?
Kandamby - 1 over, 2 runs, 2.00 economy in 3 matches

9. Which cricketer hit the most number of Sixes in Champions Trophy 2009?
Shane Watson(Australia) total of 11 sixes in 5 matches

10. Which wicket kepper has most Dismissal in Champs Trophy 2009?
Paine(Australia) 9 (8 catches and 1 stumping) in 5 matches

11. Who holds the record for highest partnership by wickets in Champs Trophy 2009?
For 1st Wicket - 125, McCullum and Ryder against Sri Lanka

12. Who holds the record for highest partnership by runs in Champs Trophy 2009?
252n.o Watson and Ponting against England

13. Who holds the record for most catches in ICC Champions Trophy 2009 Tournament?
Taylor(New Zealand) 9 in 5 matches

ICC Awards 2009 Quiz - LG ICC Awards 2009

1. Who has been honoured with the Cricketer of the year award in the ICC Awards 2009?

Answer : Mitchell Johnson (Australia)


2. Which cricketer has been awarded with the ODI player of the year award in the ICC Awards 2009?

Answer : Mahendra Singh Dhoni (India)

3. Which cricketer has been awarded with the Test player of the year award in the ICC Awards 2009?

Answer : Gautam Gambhir (India)

4. Which umpire has been honoured with the Umpire of the year award in the ICC Awards 2009?

Answer : Aleem Dar (Pakistan)

5. Which country has been awarded with the Spirit of Cricket Award in the ICC Awards 2009?

Answer : New Zealand

6. Which cricketer has been awarded with the Emerging player of the year award in the ICC Awards 2009?

Answer : Peter Siddle (Australia)

7. Who has been awarded with the Women's cricketer of the year award in the ICC Awards 2009?

Answer : Claire Taylor (England)

8.Which cricketer has been honoured with T20 International Performance of the year award in the ICC Awards 2009?

Answer : Tilakaratne Dilshan (Srilanka)

9. Who has been awarded with Associate and Affiliate player of the award in the ICC Awards 2009?

Answer : William Porterfield (Ireland)